Sunday, 10 April 2016

Cabaran 2016 ONEXOX

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua

Dah lama juga saya kehilangan masa untuk menulis tentang perjalanan Ariesham di blog ini . Secara peribadi saya hanya menulis apa yg terfikir oleh saya pada sesuatu masa . Apabila tahun 2016 hadir saya hampir terlupa yg saya telah tinggalkan Malaysia Airlines selama 10 tahun ..


 10 tahun perjalanan hidup penuh cabaran dan pengetahuan. Terasa begitu sekejap masa meninggalkan kita . Alhamdulillah ONEXOX masuk tahun ketiga beroperasi sebagai subsidiary kepada XOX BERHAD .

  Pada 30 haribulan Mac baru baru ini kami di ONEXOX telah mencatat rekod pendaftaran pelanggan yg ke 1 juta . Bila angka itu hadir saya terus merasakan kepenatan yg dilalui utk mencapai angka tersebut . Agak mustahil tanpa apa apa pelan perbelanjaan yg besar , iklan , manipulasi pelan dan sebagainya kami berjaya mencapai yg mustahil bagi mata mata besar dlm industri . Jatuh bangun kami penuh dgn cerita , Dan yg paling popular ialah bagaimana kami bangkit dari penindasan koporat yg menjadikan kami begitu bersemangat utk terus berjuang .

  Tetapi pekara mustahil sebenarnya adalah alasan alasan yg telah tertanam dalam mentaliti kebanyakan orang kita .Saya masih percaya kepada kekuatan orang kita , Maksud saya tentang orang kita ialah orang orang biasa masyarakat kita yg bergelut utk keluar dari masaalah ekonomi keluarga.

Cabaran terbesar pada tahun 2016 ialah untuk berhadapan dgn ORANG KITA . Cabaran untuk menerangkan sesuatu fakta kepada ORANG KITA .Cabaran untuk menukar mentaliti ORANG KITA supaya mempunyai jati diri muslim yg jati dengan meninggalkan yg mungkar dan menegakkan kebenaran dari semua segi , dari semua perbuatan dan dari semua pengiktirafan .

  Mengapa ianya sungguh mencabar ? Jawapan mudah kerana ORANG KITA kini sudah hampir dijajah dgn doktrin doktrin menghalalkan yg haram hanya kerana mengambil pendapatan sebagai benda yg paling utama . 

 Cuba kita lihat institusi kekeluargaan . Masaalah utama yg di rekod kan di mahkamah Syariah adalah kerana masaalah Kewangan . Sebab Duit keluarga berpecah belah , sebab Duit kawan hilang kawan , sebab duit orang mula menipu , sebab duit kita jadi agen kepada Duit ini lalu menyebarkan kesesatan mutlak lalu runtuhlah segala galanya tentang peribadi Muslim yg patut kita jaga .

  Insyallah semua .. Saya akan senantiasa utk mengubah masaalah ini , Walaupun ianya tak dapat mengatasi masaalah umum secara mata kasar , tetapi dgn dakwah berterusan insyallah kita akan berjaya dalam peranan kita untuk memberi khidmat nasihat kpd umum betapa pentingnya sifat Siddiq , Amanah , Tabligh dan Fatanah dalam semua pekara dalam kehidupan kita . Dan insyallah jika kita hayatinya 100 % insyallah berjayalah kita utk mengubah sesuatu didalam masyarakat kita . 

 Dalam usaha utk mengubah sesuatu persepsi kadang kadang cara yg disampaikan mungkin terlalu extreme , saya banyak terima teguran , Terima Kasih kpd yg menegur saya ..Tanpa Teguran anda mungkin tahap kesabaran saya dalam penulisan akan bersifat lebih amarah ...lebih luar kawalan kerana apa yg saya nampak mungkin berbeza dgn orang orang yg membaca tulisan saya . 

Saya harus mohon maaf atas SIKAP LAKONAN saya itu . Apa sebabnya ? Hanya yg faham perjuangan saya akan mengangguk setuju ... Yg belum faham akan tentu keliru dan yg tak nak faham akan terus menghina saya seadanya . 

 To them .. i only want to say this .only idiots react to a trap . 

Salam semua ...remember this ONEXOXians 


~~~~~OUT THERE WE ARE ONE~~~~~~~
24 comments:

 1. kami OneXOXian akan sentiasa bersama bos ariesham dlm perjuagan menentang kapitais & skim cepat kaya, in sya Allah!

  ReplyDelete
 2. Out There We Are One... saya sentiasa menyokong apa yang Boss usahakan kerana manfaatnya untuk masyarakat jua.. Teruskan Boss... Sy sentiasa sokong....

  ReplyDelete
 3. Out There We Are One... saya sentiasa menyokong apa yang Boss usahakan kerana manfaatnya untuk masyarakat jua.. Teruskan Boss... Sy sentiasa sokong....

  ReplyDelete
 4. Kami senantiasa menyokong dasar perjuangan menentang kapitalis, dan berniaga mengikut sunnah. Semoga Onexox merupakan sebuah telco yg disegani selepas ini..

  ReplyDelete
 5. alhamdulillah...terbaik boh...

  ReplyDelete
 6. We are with u boss all the way. Kami yakin dgn perjuangan bos walaupun kami masih baru Dan mentah dlm dunia Telco.

  ReplyDelete
 7. Terbaik boss. Salah satu langkah memajukan ekonomi org kiter.. tq

  ReplyDelete
 8. Terbaik boss. Salah satu langkah memajukan ekonomi org kiter.. tq

  ReplyDelete
 9. Wa alaikumsalam Tuan....terima kasih atas segalanya.

  ReplyDelete
 10. Walau apapun cabaran sekali pun dalam organisasi ONEXOX itu sendiri TokAbah212 tetap setia bersama Bos.Chaiyok..ONEXOX!!!

  ReplyDelete
 11. Walau apapun cabaran sekali pun dalam organisasi ONEXOX itu sendiri TokAbah212 tetap setia bersama Bos.Chaiyok..ONEXOX!!!

  ReplyDelete
 12. Onexox...terbaik teruskan jalan terus..
  Siapa lagi kalau tidak kita yang bantu produk kita,bangsa/agama...

  ReplyDelete
 13. Alhamdulillah.. Trime kasih allah atas segalanya.. Sate sayang allah. ❤

  ReplyDelete

 14. Very nice write-up. I absolutely appreciate this website. Keep writing! hotmail sign in email

  ReplyDelete
 15. Terbaik bosku ...👍👍👍

  ReplyDelete
 16. Jihad ekonomi adalah satu-satunyaYang diperlukan untuk mengembalikan wadah perjuangan ummah dalam ekonomi dan dakwah.

  ReplyDelete
 17. Syabas teruskan usaha jalan terus kami doakan dan sama2 memberi sokongan dan bantuan...tetap istiqomah insha allah.

  ReplyDelete
 18. Tak sampai target kau amik duit kami untuk beli makanan..kecil nilai rm 147 bagi kamu.komisen kami tapi nikmatnya besar bagi kami sekeluarga.
  Ingat tanpa kami siapa lah kamu bobi.
  Aku rase tutup onexox hujung tahun ni. Amiin

  ReplyDelete