Sunday, 22 February 2015

Perang sudah bermula .....

Assalamualaikum semua dan Salam Sejahtera ...

Lama tak update blog segera ni , maklumlah ONEXOX semakin sibuk , semakin dikenali , semakin baik pencapaian jualan dan bilangan pelanggan dan yg paling tak best semakin mengurangkan masa bersama keluarga . Tapi itu tanda yg baik kepada ONEXOX , pengorbanan perlu ada untuk berjaya , ianya datang dalam pelbagai cara dan kita perlu bijak menangani situasi sebegini . Januari berlalu dgn cemerlang dimana ONEXOX berjaya mencatatkan sejumlah 52 ribu pelanggan baru dan jualan hampir mencecah 6 juta ringgit . Not bad for a community that had been kick out like nobody business by all those capitalist cultprit that make people suffer like hell . 

Aduhai kadang kadang rasa geram tu masih ada dan Alhamdulillah dendam itu ditukarkan kepada aspirasi untuk lebih berjaya . We have to move forward despite whatever happen in the past is not your fault . You have to digest this as a system that had been agreed in a corporate world .

Tapi itu cabaran yg telah dilalui , kini cabaran baru menjelma utk rakan rakan niaga ONEXOX iaitu pertumbuhan syarikat syarikat picisan yg melihat perkembangan ONEXOX ini sebagai peluang untuk mereka mencipta peluang sendiri . Maka timbul lah program program telekomunikasi yg baru untuk turut serta memeriahkan industri ini tetapi malangnya , mereka ini lebih mengutamakan PENDAPATAN yg dicipta melalui marketing plan merapu seperti MLM dan sebagainya . 

Here we go again ... Masaalah orang melayu , sebab player player skim skim haram ni semua orang melayu , player player skim binary , skim investment yg mana ianya direka utk mengkayakan hanya beberapa individu dan selepas itu mereka akan hilang begitu sahaja dan yg paling BEST masyarakat kita akan memaafkan mereka dan akan membuat lagi perniagaan seperti ini dimasa hadapan . 

Saya amat berharap agar komuniti ONEXOX akan jadi pemangkin kepada real bisness , amat berharap agar cabaran cabaran yg bakal kami hadapi akan terus menjadi aspirasi untuk kami lebih baik dari sekarang dan mengakhiri golongan golongan perompak seperti pemain MLM dan SKIM CEPAT kaya yg nampak seperti tiada noktah terakhir buat mereka . 

Anyway bagi saya cabaran yg bakal ditempuhi adalah bukan cabaran kerana nyata ONEXOX berada dikelas tersendiri . ONEXOX bukan program skim cepat kaya , tiada bonus bonus yg pelik didalam ONEXOX ..anda kerja anda dibayar ....anda malas anda tertinggal tu sahaja simple plain and sweet .


Tetapi kepada rakan niaga mereka akan menjadikan ini sebagai isu kepada kemajuan perniagaan mereka , bagi mereka ianya cabaran yg besar kerana mungkin selepas ini prospek utk menjadi rakan niaga menjadi kompetitif . 

Tetapi saya mempunyai tanggapan yg lain , bila ada saingan ianya lebih mudah untuk kita terus kehadapan kerana yg penting adalah product pada akhirnya ... 

Plan pemasaran tidak akan berjalan jika product tidak digunakan ...contoh seperti rakan rakan kita yg berbaju merah . Nak tak nak mereka kena mengakui yg ramai yg menggunakan talian mereka pada akhirnya tidak lagi menggunakannya kerana rate yg lebih mahal . 

Kalau nak bercerita tentang pekara ini panjang berjela pun tak habis . 

Atleast anda semua tau bagaimana kami bermula , bagaimana kami bangkit dari serangan kapitalist , bagaimana pentingnya mempunyai komuniti yg bersatu dan berjuang bersama sama . Kita sudah bangkit kenapa perlu kita gentar dgn saingan yg bukannya saingan pun .... 

Anda tau aspirasi saya , aspirasi agama , aspirasi bangsa ...semuanya disebabkan laungan 

OUT THERE WE ARE ONE 

Ariesham

42 comments:

 1. Terus istiqamah!
  www.onexoxgroup.com/awal

  ReplyDelete
 2. Go onexox...
  out there we are one.

  ReplyDelete
 3. inshallah
  salah sorang dari komuniti onexox

  ReplyDelete
 4. Semoga Allah mempermudahkan kejayaan onexox

  ReplyDelete
 5. Semoga ONEXOX terbaikšŸ˜Š

  ReplyDelete
 6. InsyaAllah ramai yang akan bersama2 dalam perjuangan ini

  ReplyDelete
 7. Terbaik pencerahan ni bos..pencerahan ini telah menenggelamkan segala keraguan saya yg baru berusia seminggu lebih dalam onexox ini. terima kasih tuan..

  ReplyDelete
 8. Out There, We Are One. InsyaAllah. (Y)

  ReplyDelete
 9. Terbaik tuan...terus istiqamah xox

  ReplyDelete
 10. Kekalkan Prestasi, Tingkatkan Kualiti, Baru Orang Takkan Lari, hehe, Aminnnnnnn

  ReplyDelete
 11. Perjuangan yg belum selesai... 2015 1Juta user... insya'allah...

  ReplyDelete
 12. onexox still the best telco..yg lain2 tu program skim cepat kayap je..apa nak takut..

  ReplyDelete
 13. Semoga ONEXOX terus sukses . Out There We Are One !

  ReplyDelete
 14. Mendengar talk dr Tuan baru2 ni kat Holiday Villa, sy yakin Tuan jujur dlm penerangan bagaimana bermulanya ONEXOX, Tuan open msa kejatuhan Tuan, bangkit kembali bersma visi n misi Tuan.. insyaallah kta akan berjuang habis2an..terutama maxis, kta sailang habis2an...

  ReplyDelete
 15. teruskan dan kekalkan momentum ONEXOX... terbaik..

  ReplyDelete
 16. perang dgn malu pd kemampuan sendiri...tu yg no 1...

  ReplyDelete
 17. good luck Onexox..fighting!B-)

  ReplyDelete
 18. Alhamdulillah.. Sama2 kite tegakkan yg Haq.

  ReplyDelete
 19. Tuan arie sham minta whtapp sy num tuan .0103100716

  ReplyDelete
 20. Assalamualaikum..saya dah convert ke ONE XOX ����

  ReplyDelete
 21. Saya pun akak convert ke onexox..support me

  ReplyDelete
 22. Saya pun akak convert ke onexox..support me

  ReplyDelete
 23. Target nak sailang maxis....tapi asyik celcom jer yg terkena....sorry pisau dah hayun...sunat tetap sunat

  ReplyDelete
 24. Saya yakin onexox akan pergi jauh..
  Saya sudah daftar sebagai subdealer..

  ReplyDelete
 25. Saya yakin onexox akan pergi jauh..
  Saya sudah daftar sebagai subdealer..

  ReplyDelete
 26. Salam. Dah hampir setahun ni tuan. Kata semangat untuk 2016 pula ye.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Insyallah tuan ... tiada kelapangan untuk menulis disini ..ramai sangat agen TE ganggu kekekeke ....

   Delete
  2. Insyallah tuan ... tiada kelapangan untuk menulis disini ..ramai sangat agen TE ganggu kekekeke ....

   Delete
 27. Alhamdulillah, saya memilih Onexox sebagai salah satu kaedah untuk mendapatkan kehidupan bebas hutang.

  Kini saya telah hilang satu hutang iaitu hutang postpaid telefon. Lebihan duit bayar hutang plan postpaid saya buat modal jual simkad.

  Onexox satu platform mudah utk memulakan langkah kearah bebas hutang.

  Jurnal baru saya utk rekod cara bebas hutang. InsyaAllah.
  Www.anwarosman.com

  ReplyDelete
 28. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 29. Assalamualaikum.

  Dari zaman Salamfone saya tertarik dan sangat menyokong dengan perkhidmatan telekomunikasi yang berlandaskan syariah (bukan Syiah :-P ) pertama di Malaysia. Ada juga masa tu hanyar emel pada pengurusan Salamfone untuk bertanya cara dan modal untuk jadi dealer, tapi emel tak berbalas. Ada hikmah disebaliknya.

  Saya bermula sebagau user biasa untuk memantau prestasi ONEXOX. Apabila saya dapati plan pemasarannya positif, produk yang tidak menekan kos pengguna, maka saya mendaftar pakej sub dealer.

  Dengan modal yang sangat terhad, saya bergerak berdasarkan modal yang ada "beberapa sen" di dalam poket. Mungkin tak selaju dan sehebat orang lain, tapi saya terus mempromosikan ONEXOX dengan mana cara yang termampu.

  Saya sukakan konsep ONEXOX yang tidak terlalu menonjolkan "kekayaan" tetapi lebih pada penjimatan.

  Alhamdulilah, saya kini dah bertukar ke status Dealer. Lambat pada pandangan mata orang lain tapi usaha saya berterusan... Insha Allah...

  ReplyDelete
 30. Saya bernama Adiratna Mentari dari Indonesia. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberi tahu semua orang yang mencari pinjaman untuk berhati-hati karena ada scammer di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu, saya menderita kerugian keuangan dalam bisnis saya dan juga untuk melunasi hutang saya, dan saya memutuskan untuk mencari pinjaman dari seorang pria di Singapura dan saya scammed dan bodoh dua kali pada pinjaman internet ini. Saya hampir kehilangan harapan sampai saya menemukan seorang pemberi pinjaman bernama Mrs. Cheryl Martins, yang meminjamkan saya pinjaman sebesar Rp 900.000.000,00 dengan tingkat bunga yang terjangkau 1%.

  Setelah pinjaman saya dipindahkan ke rekening bank saya setelah pembayaran asuransi dan biaya transfer saya, Nama akun: Adiratna Mentari, Nomor rekening: 3014-01-001308-50-4, Nama bank: Bank BRI, Alamat bank: jl. polowijan no.4, adipati, Yogyakarta, Kotak yang sesuai: 55 132. Saya heran melihat saldo akun saya dan menemukan bahwa jumlah yang saya terapkan telah dikirim langsung ke akun saya oleh Mrs. Cheryl Martins tanpa penundaan. Dan saya berjanji kepadanya bahwa saya akan membagikan kabar baik dan bersaksi sehingga orang dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa hambatan dan tanpa penipuan. Jadi, jika Anda perlu meminjam uang, hubungi Mrs. Cheryl Martins melalui email: cheril.martinsloanfirm@gmail.com. Dan Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: adiratnamenta400@gmail.com. Tolong saya ingin Anda menggunakan informasi ini dan bebas dari kesulitan keuangan Anda.

  ReplyDelete
 31. Saya bernama Adiratna Mentari dari Indonesia. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberi tahu semua orang yang mencari pinjaman untuk berhati-hati karena ada scammer di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu, saya menderita kerugian keuangan dalam bisnis saya dan juga untuk melunasi hutang saya, dan saya memutuskan untuk mencari pinjaman dari seorang pria di Singapura dan saya scammed dan bodoh dua kali pada pinjaman internet ini. Saya hampir kehilangan harapan sampai saya menemukan seorang pemberi pinjaman bernama Mrs. Cheryl Martins, yang meminjamkan saya pinjaman sebesar Rp 900.000.000,00 dengan tingkat bunga yang terjangkau 1%.

  Setelah pinjaman saya dipindahkan ke rekening bank saya setelah pembayaran asuransi dan biaya transfer saya, Nama akun: Adiratna Mentari, Nomor rekening: 3014-01-001308-50-4, Nama bank: Bank BRI, Alamat bank: jl. polowijan no.4, adipati, Yogyakarta, Kotak yang sesuai: 55 132. Saya heran melihat saldo akun saya dan menemukan bahwa jumlah yang saya terapkan telah dikirim langsung ke akun saya oleh Mrs. Cheryl Martins tanpa penundaan. Dan saya berjanji kepadanya bahwa saya akan membagikan kabar baik dan bersaksi sehingga orang dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa hambatan dan tanpa penipuan. Jadi, jika Anda perlu meminjam uang, hubungi Mrs. Cheryl Martins melalui email: cheril.martinsloanfirm@gmail.com. Dan Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: adiratnamenta400@gmail.com. Tolong saya ingin Anda menggunakan informasi ini dan bebas dari kesulitan keuangan Anda.

  ReplyDelete
 32. Saya bernama Adiratna Mentari dari Indonesia. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberi tahu semua orang yang mencari pinjaman untuk berhati-hati karena ada scammer di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu, saya menderita kerugian keuangan dalam bisnis saya dan juga untuk melunasi hutang saya, dan saya memutuskan untuk mencari pinjaman dari seorang pria di Singapura dan saya scammed dan bodoh dua kali pada pinjaman internet ini. Saya hampir kehilangan harapan sampai saya menemukan seorang pemberi pinjaman bernama Mrs. Cheryl Martins, yang meminjamkan saya pinjaman sebesar Rp 900.000.000,00 dengan tingkat bunga yang terjangkau 1%.

  Setelah pinjaman saya dipindahkan ke rekening bank saya setelah pembayaran asuransi dan biaya transfer saya, Nama akun: Adiratna Mentari, Nomor rekening: 3014-01-001308-50-4, Nama bank: Bank BRI, Alamat bank: jl. polowijan no.4, adipati, Yogyakarta, Kotak yang sesuai: 55 132. Saya heran melihat saldo akun saya dan menemukan bahwa jumlah yang saya terapkan telah dikirim langsung ke akun saya oleh Mrs. Cheryl Martins tanpa penundaan. Dan saya berjanji kepadanya bahwa saya akan membagikan kabar baik dan bersaksi sehingga orang dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa hambatan dan tanpa penipuan. Jadi, jika Anda perlu meminjam uang, hubungi Mrs. Cheryl Martins melalui email: cheril.martinsloanfirm@gmail.com. Dan Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: adiratnamenta400@gmail.com. Tolong saya ingin Anda menggunakan informasi ini dan bebas dari kesulitan keuangan Anda.

  ReplyDelete
 33. Saya Widya Okta, saya ingin bersaksi tentang pekerjaan baik Tuhan dalam hidup saya kepada orang-orang saya yang mencari pinjaman di Asia dan bagian lain dari kata itu, karena ekonomi yang buruk di beberapa negara. Apakah mereka mencari pinjaman di antara Anda? Maka Anda harus sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman palsu di sini di internet, tetapi mereka masih asli sekali di perusahaan pinjaman palsu.

  Saya telah menjadi korban penipuan pinjaman 6-kredit, saya kehilangan begitu banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan mereka. Saya hampir mati dalam proses karena saya ditangkap oleh orang-orang dari hutang saya sendiri, sebelum saya dibebaskan dari penjara dan seorang teman saya yang saya jelaskan situasinya kemudian memperkenalkan saya ke perusahaan pinjaman yang dapat diandalkan yaitu SANDRAOVIALOANFIRM.

  Saya mendapatkan pinjaman saya sebesar Rp900.000.000 dari SANDRAOVIALOANFIRM sangat mudah dalam 24 jam yang saya lamar, Jadi saya memutuskan untuk membagikan karya baik Tuhan melalui SANDRAOVIALOANFIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta saran Anda jika Anda membutuhkan pinjaman, Anda sebaiknya menghubungi SANDRAOVIALOANFIRM.

  Email: sandraovialoanfirm@gmail.com
  Nomor kontak dewan direksi: +12512278012
  Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (widyaokta750@gmail.com) jika Anda merasa kesulitan atau menginginkan prosedur untuk mendapatkan pinjaman.

  ReplyDelete
 34. Halo semuanya, Nama saya Siska wibobo saya tinggal di Surabaya di Indonesia, saya seorang mahasiswa, saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman untuk sangat berhati-hati karena ada banyak perusahaan pinjaman penipuan dan kejahatan di sini di internet , Sampai saya melihat posting Bapak Suryanto tentang Nyonya Esther Patrick dan saya menghubunginya melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

  Beberapa bulan yang lalu, saya putus asa untuk membantu biaya sekolah dan proyek saya tetapi tidak ada yang membantu dan ayah saya hanya dapat memperbaiki beberapa hal yang bahkan tidak cukup, jadi saya mencari pinjaman online tetapi scammed.

  Saya hampir tidak menyerah sampai saya mencari saran dari teman saya Pak Suryanto memanggil saya pemberi pinjaman yang sangat andal yang meminjamkan dengan pinjaman tanpa jaminan sebesar Rp200.000.000 dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan dengan tingkat bunga rendah 2 %. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa nomor saya diterapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, segera saya menghubungi ibu melalui (estherpatrick83@gmail.com)

  Dan juga saya diberi pilihan apakah saya ingin cek kertas dikirim kepada saya melalui jasa kurir, tetapi saya mengatakan kepada mereka untuk mentransfer uang ke rekening bank saya, karena saya berjanji bahwa saya akan membagikan kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres atau penundaan.

  Yakin dan yakin bahwa ini asli karena saya memiliki semua bukti pemrosesan pinjaman ini termasuk kartu ID, dokumen perjanjian pinjaman, dan semua dokumen. Saya sangat mempercayai Madam ESTHER PATRICK dengan penghargaan dan kepercayaan perusahaan yang sepenuh hati karena dia benar-benar telah membantu hidup saya membayar proyek saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman, silakan hubungi Madam melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

  Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (siskawibowo71@gmail.com) jika Anda merasa kesulitan atau menginginkan prosedur untuk mendapatkan pinjaman

  Sekarang, yang saya lakukan adalah mencoba untuk memenuhi pembayaran pinjaman bulanan yang saya kirim langsung ke rekening bulanan Nyonya seperti yang diarahkan. Tuhan akan memberkati Nyonya ESTHER PATRICK untuk Segalanya. Saya bersyukur

  ReplyDelete
 35. Hari yang baik untuk semua warga negara Indonesia, nama saya Nurul Yudianto, tolong, saya ingin berbagi kesaksian hidup saya yang sebenarnya di sini di platform ini sehingga semua warga negara Indonesia berhati-hati dengan pemberi pinjaman pinjaman di internet

  Setelah beberapa waktu berusaha mendapatkan pinjaman dari lembaga keuangan, dan terus ditolak, saya memutuskan untuk mengajukan pinjaman secara online tetapi saya curang dan kehilangan Rp18,7 juta, kepada seorang wanita di saudi arabia dan Nigeria.

  Saya menjadi sangat putus asa dalam mendapatkan pinjaman, jadi saya berdiskusi dengan teman saya Nyonya Rika Nadia (rikanadia6@gmail.com) yang kemudian memperkenalkan saya kepada Lady Esther, manajer Cabang dari Access Loan Firm, sehingga teman saya meminta saya untuk mendaftar dari LADY ESTHER, jadi saya Menjerit dituangkan dan dihubungi LADY ESTHER. melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

  Saya mengajukan pinjaman sebesar Rp250 juta dengan suku bunga 2%, sehingga pinjaman disetujui dengan mudah tanpa tekanan dan semua persiapan dilakukan dengan transfer kredit, karena tidak memerlukan jaminan dan jaminan untuk pengalihan pinjaman, saya diberitahu untuk mendapatkan sertifikat perjanjian lisensi untuk mentransfer kredit saya dan dalam waktu kurang dari satu setengah jam uang pinjaman telah dimasukkan ke dalam rekening bank saya.

  Saya pikir itu adalah lelucon sampai saya menerima panggilan dari bank saya bahwa akun saya telah dikreditkan dengan jumlah Rp250 juta. Saya sangat senang bahwa akhirnya Tuhan telah menjawab doa-doa saya dengan buku pinjaman dengan pinjaman asli saya, yang telah memberi saya keinginan hati saya.

  Semoga Tuhan memberkati LADY ESTHER untuk mewujudkan kehidupan yang adil bagi saya, jadi saya menyarankan siapa pun yang tertarik untuk mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Mrs. LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) atas pinjaman Anda

  Akhirnya saya ingin berterima kasih kepada Anda semua karena meluangkan waktu untuk membaca kesaksian hidup saya yang sebenarnya tentang kesuksesan saya dan saya berdoa kepada Tuhan untuk melakukan kehendak-Nya dalam hidup Anda. Anda dapat menghubungi saya untuk informasi lebih lanjut melalui email saya: (nurulyudianto2@gmail.com) Salam

  ReplyDelete