Tuesday, 20 May 2014

Out There We Are One

Assalamualaikum semua ...

Dah lama tak menulis kat blog segera saya ni , Diam tak diam dah hampir 6 bulan berhempas pulas utk meneruskan agenda Out There We Are One nih . Selepas ditimpa musibah lalu ianya banyak mengajar saya tentang pelbagai pekara didalam menempuh kehidupan sementara yg dipinjamkan kepada kita . Alhamdulillah setiap musibah atau ujian itu menentukan bagaimana iman kita terbentuk dari pelbagai sudut .

Mungkin ramai yg tertanya tanya kenapa saya memilih tag line Out There We Are One ?
Saya mengambarkan ayat ini seperti berikut .

Apabila kita dibangkitkan kembali di sana, kita semuanya sama ,Tiada pangkat , tiada harta , tiada pakaian yg berbeza beza , semuanya sama .. Yang berlainan hanyalah amalan kita didunia ini yg bakal diadili utk kita semua . Out There We Are One hanya utk mengingatkan kita semua tentang siapa diri kita disisi pencipta kita dan mengingatkan kita supaya melakukan apa yg disuruh dan meninggalkan apa yg dilarang oleh Nya .

Saya bukanlah seorang Alim Ulamak mahu pun Ustaz tetapi sekurang kurangnya kita harus tau dimana kita berpijak dan apa batas batas kita sebagai muslim didunia ini .

Alhamdulillah setelah hampir 6 bulan beroperasi secara belum rasmi ONEXOX telah menunjukkan peningkatan yg luar biasa dgn kekuatan ukhwah semata mata . ONEXOX bergerak secara daif ditengah tengah perperangan TELCO di Malaysia ini . Kami masih meneruskan perkhidmatan seperti di SALAMFONE tempoh hari malah ianya bertambah baik dgn penambahan perkhidmatan yg memberikan pelanggan kepuasan dari segi perkhidmatannya .

Sehingga kini Kami telah mendaftarkan hampir 90 ribu pelanggan baru dah jualan pada bulan April hampir mencecah 1 juta ringgit . Dgn kedaifan kami beroperasi ianya merupakan bukti bahawa dgn sikap sabar dan yakin ianya pasti akan membuahkan hasil . Saya harus berterima kasih dgn rakan rakan niaga kami yg kini semakin ramai kerana tanpa mereka semua ini tidak mungkin akan terhasil .

Misi saya dan rakan rakan masih lagi sama iaitu mencipta sumber ekonomi baru utk semua rakyat Malaysia . Misi ini bukan bersifat peribadi , ianya lebih kepada usaha kami utk menjadi salah satu syarikat yg betul betul berkhidmat utk memberikan perkhidmatan yg terbaik dan membuka peluang peluang ekonomi kepada golongan yg kurang berkemampuan utk menambah sumber ekonomi masing masing .

Didalam keadaan Negara kita sedang membangun dan sudah pasti kenaikan harga harga keperluan asas tidak dapat dibendung oleh kerana pelbagai sebab . Sama ada kerana oleh pengurusan yg lemah atau sifat tamak sesetengah konglomerat yg semakin menghimpit segelintir masyarakat kita yg masih terkial kial utk menyara kehidupan .

Telekomunikasi merupakan perniagaan yg begitu besar di negara kita , dgn hampir 43 juta pelanggan ianya menyumbang berbillion ringgit kepada Telco Telco besar di negara kita . Dan Perniagaan ini juga menyumbang kepada pendapatan player player telco di sektor perniagaan runcit seperti jualan topup di kedai kedai talifon yg majoritinya dikuasai oleh bangsa asing .

We are getting bigger and bigger day by day .. Alhamdulillah and thanks to all our respected dealers who are a normal people who are seeking a better life in this country ...

Salam Semua

Ariesham

Out There We Are One
No comments:

Post a Comment