Monday, 12 August 2013

Raya ke 6 .. Kemelut SALAMFONE belum berakhir ..

Salam semua 

Hari ini kami berempat masuk office utk selesaikan kerja yg berlambak belum selesai ni . Saya , Joe Enz , Syed Alfaremy dan saudara Badrol Izman . Antara tugas tugas hari ini ialah utk menyusun atur bagaimana proses permindahan pelanggan dapat dilakukan dgn lebih sistematik . Maklum lah emergency plan sebelum raya tu hari mmg kelam kabut . Dan sepatutnya kerja kerja ini menjadi tanggungjawab sepenuhnya SALAMFONE bukannya kami , tetapi ONE TELCO mmg begitu ..kami menghargai pelanggan kami , tanggungjawab ini walaupun kami sebenarnya hanya rakan kongsi kpd salamfone harus kami pikul kerana merasakan SALAMFONE tidak begitu mengambil berat tentang pekara ini . Entah betul atau pun tidak hanya masa yg menentukan nya . Sikap urgency langsung tiada kpd peneraju SALAMFONE walaupun saya tau staff staff muslim mereka mahu bersama kami .


Takpe lah .. bila saya menulis tentang kemelut SALAMFONE ini ada juga komen komen yg bagi saya ada content utk difikirkan , ada yg kata saya ada professional issue dan mcm mcm lagi . Anda tidak salah , tetapi professional issue ini atas dasar atau SOP mana ? Semuanya di cipta oleh manusia , Budi Bicara didalam menyelesaikan sesuatu masaalah tidak harus dibebani oleh pengguna , ini adalah pendirian saya so i will stick to it no matter what ever principle the bigger company have . 

Government involvement , this is my opinion . 50 k subscriber who lost connection to friends and family in ramadhan and syawal is not a big matter to them . Kematian , kemalangan , kecemasan yg berlaku pada waktu ini yg majoritinya pengguna MELAYU dan ISLAM , Tidak begitu penting kpd kerajaan yg begitu terlihat sebagai PEJUANG BUMIPUTERA dan ISLAM buat masa ini . ISU video ANJING dan Video NAMEWEE adalah pekara lebih besar bagi mereka , Kes ALVIN dan VIVIAN juga mendapat respon yg cukup pantas dari KERAJAAN .. TAHNIAH KERAJAAN ..

So nanti ada orang cakap mcm ni .. ek ele dah masaalah ni ko tak dapat pertolongan dari kerajaan ko start hentam kerajaan .. So aku jawab siang siang ye .. aku tak hentam kerajaan pun , aku cuma nak cakap ni TERIMA KASIH KERAJAAN kerana ada melihat isu ini baru baru ini . Lain kali kami akan lebih bijak utk mengatasi masaalah ini diwaktu akan datang . To be positive about this i think there is a HUMAN BASED rules that cannot be bend by anybody in this issue . So just let it go and MOVE FOWARD ..

About racial issue and religion sentiment .. Saya rasa diatas faktor faktor tidak dapat mengawal hati dan perasaan akan terkeluar perkataan perkataan yg akan dilihat sebagai racial and religious attack . Saya dgn rendah diri ingin memohon maaf .

From now on ..we at ONE TELCO hanya menumpukan kepada bantuan kpd pelanggan pelanggan kami , perjalanan ONE TELCO masih jauh utk diterokai , Impian dan Visi kami tetap sama . Kami akan kembali kepasaran telekomunikasi INSYALLAH ..

JUST REMEMBER THIS

OUT THERE WE ARE ONE .
Ariesham

No comments:

Post a Comment