Monday, 5 August 2013

CEO salamfone pulang dari jepun.

Salam

Dah berapa hari line Salamfone terputus pun aku dah lost  count. Arghhh malas la nak mintak tolong dah. Ni aku nak bagi nasihat kat MVNO.. Lain kali kalau rasa rasa masa nak kene terminate tu ade isu anjing baik korang jgn biarkan kene terminate. Pasal kalau sebulan pun Line korang takde sorang pun tak perasaan. Chehhh kacau tul la ko anjing.. Nasional isu jadi ehh.. Sampai hina semua masyarakat islam. Masyarakat islam sungguh tersinggung dgn isu ini. Sampai bila ada org line phone tak leh pakai pun org kita tak marah pun. Diorang kutuk lagi ada... Padan muka hang... Sapa suruh hang pakai line SYIAH...  ADEHHHHHH MASAKKKKK.

Hari ni persiapan bunga manggar  dan paluan kompang mengiringi CEO kesayangan Salamfone ke Office mereka.. Semua mata tertumpu kepada beliau.. Khalifah sudah kembali.. Tapi nama khalifah ni ade pelik sikit arr.. but Again.. This is the man...

Aku pun g jumpa dia...  Mcm aku dah agak.. Dia tak de Interest utk selamatkan pelanggan mereka. Beliau melihat situasi ini sebagai satu peluang utk mengambil tindakan undang undang. Dan dgn selambanya arah kan aku lead salamfone dan buat press conference... Dgn perasaan tanpa segan silu aku terus blah.. Dan mula mencongak langkah baru.

Arghhh persetankan mereka ini (dah mcm pilem dah) ...

So moral of the story .. Pergi buat MNP


Selamat malam semua

Ariesham

3 comments:

  1. Persoalan... (maaf jika aku menyibuk) kemana perginya 50K pengguna salamfone?
    Tatkala anda tak lena tidur, makan pun tak teratur memikirkan untuk menyelamatkan 'talian syariah', namun dalam ruangan komen "No comments".
    05Augustus hingga kini 20Augustus, benarkah tiada seorg pun daripada 50K pengguna SalamFon yg ambil peduli luahan dan kekecewaan anda? Atau anda tersalah 'kolum' atau tiada link ke FB, medan sesawang yg lebih popular itu? Atau aku tersilap faham perkara sebenarnya?
    Bg aku jika tiada sesiapa yg melontarkan pendapat pada ruangan "comment" maknanya isu yg diutarakan tdk dapat menyentuh perasaan sesape pon.
    Atau aku yg tersilap faham?

    ReplyDelete
  2. Salam ... kalau nak cerita kat sini berjela panjang .. buat masa ini kami memindahkan pelanggan ini ke XOX ..dan proses ini sgt sgt tedious .. obviously kepada pelanggan ini bukan masaalah mereka . tiada komen diruang blog ini juga adalah kerana rata rata yg membaca pun bukannya it literate kerana customer base kami kebanyakannya org org kampung yg terpisah dgn dunia IT ni . kalau dealer dealer kami ye ada .. tetapi kami di close group di ONE TELCO dealer group .. anyway dato shaberry cheek pun ada duduk dalam group tu .. feel free to meet up

    ReplyDelete
  3. Do you need Financial Assistance?
    Do you seek funds to pay off credits and debts?
    We give out loan with an Interest rate of 1.00%

    Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com

    Kindly write us back with the loan information;
    - Complete Name:
    - Loan amount needed...$, €, £:
    - Loan Duration:
    - Purpose of loan:
    - City / Country:
    - Telephone:
    - Name of the Site:

    Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com

    Yours Sincerely,
    Mrs. Ceren Kelly
    pergocf@fastservice.com

    We look forward to hear from you ASAP.

    ReplyDelete